Uutisia

16.08.2022
Kauden aloitus
04.08.2022
2022-2023 sarja
02.08.2022
Kausi 2022-2023
08.06.2022
Tiedote!
02.06.2022
Kohti tulevaa

Tuloksia

Ei pelattuja otteluita

Säännot

WarkausLiigan paikallismääräykset

 

SSBL:n pelisääntöjä ymmärtäväisesti mukaillen siten, että nämä määräykset ohittavat säännöt ko. kohdan osalta.

 

1. PELIALUE

 

Pelikentän mitat:

Kaukalon mitta on n.17 x 30m.

Maalit:

Maalit, joiden mitat ovat 160 x 115 x 40 / 65 cm.

 

Vaihtoalueet

Molemmille joukkueille on varattu omat vaihtopenkit. Joukkueet eivät vaihda penkkejä puoliajalla, ellei erotuomari määrää toisin. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

Kotijoukkue vasemmalle puolelle, toimitsijapöydästä katsottuna.

 

Toimitsijapöytä

Toimitsijatehtäviä hoitaa WarkausLiigan henkilöstö ja vastaa ko. ottelussa seuraavista tehtävistä; pöytäkirja, jäähyjen ajanotto, tulostaulu ja otteluaika, josta erotuomari antaa tarvittaessa lisäohjeet.

 

Pelaajaluettelo

Ennen kauden alkua, joukkueet toimittavat pelaajaluettelonsa sähköpostilla WarkausLiigalle.

WarkausLiiga toimittaa täytetyt ottelupöytäkirjat otteluihin.

Joukkueen yhteyshenkilö vastaa ennen otteluita oman joukkueensa pelaajaluettelosta.

 

Kaukalon kokoaminen / purkaminen

Ensimmäisen ottelun joukkueet kasaavat yhdessä kaukalot (jos se ei ole jo valmiiksi koottu) ja viimeisen ottelun joukkueet purkavat laidat, vaihtopenkit ja matot, niille tarkoitettuun paikkaan.

Jos laitoja ei ole kasattu ajoissa, mahdolliset myöhästymiset vähennetään kyseisestä ottelusta. Ongelmaa ei siirretä seuraaviin otteluihin.

 

 

Pelialueen tarkistaminen

Erotuomari ja joukkueet tarkistavat pelialueen ja kaukalon ennen ottelua. Kaikki vaaralliset esineet poistetaan tai pehmustetaan. Molemmat joukkueet suoristavat kaukalon omalta kenttäpuoleltaan.

 

2. PELIAIKA

 

Varsinainen peliaika

Peliaika on 2 x 20 minuuttia juoksevaa aikaa. Kaikkien otteluiden viimeinen minuutti pelataan tehokkaana, eli kello pysähtyy aina erotuomarin vihellyksestä tai pallon mennessä laidan yli ja käynnistyy kun pallo laitetaan peliin. Erätauko kestää vain 1 minuutin.

Jokainen uusi erä aloitetaan kiistapallolla keskipisteestä. Jokaisen erän päättyessä erotuomari / sihteerit (miten sovittu ennen peliä) ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että erän loppusignaali annetaan pillillä tai vastaavalla.

Peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuslaukauksen ja aikalisän ( 30s ) yhteydessä sekä erotuomarin näytöstä epäluonnollisten pelikatkojen yhteydessä. Kun peliaika on pysäytetty, se käynnistetään uudelleen, kun pallo on saatettu peliin erotuomarin annettua siihen luvan. Erotuomarit päättävät siitä, mikä katsotaan epäluonnolliseksi pelikatkoksi, mutta näihin kuuluvat aina vioittunut pallo, kaukalon osien irtoaminen toisistaan, loukkaantuminen, luvattomat henkilöt tai esineet kaukalossa, valojen sammuminen täysin tai osittain.

Aikalisän voi ottaa yhden /joukkue.

Erotuomari on velvollinen käynnistämään pelikellon ohjelmaan merkittynä aikana. Mahdolliset myöhästymiset vähennetään ko. ottelusta, eikä ongelmaa siirrettä seuraaviin otteluihin.

 

Mikäli ottelu ( esim. pudotuspeli- tai mitaliottelu ), jossa on selvitettävä voittaja, päättyy tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailulla. Ensin 3 ampujaa/joukkue ja jos tilanne on edelleen tasan niin pari kerrallaan ratkaisuun saakka.


 

3. OSALLISTUJAT

 

Pelaajat

Liigaotteluissa pelaajamäärä on rajoitettu 20:een. Pelaajien nimiä voidaan lisätä korttiin ottelun aikana erotuomarin luvalla.

Pelaajamäärä 1+4.

 

Erotuomarit voivat aloittaa pelin vain, kun molemmilta joukkueilta on kentällä sääntöjen mukaisesti pukeutuneet maalivahdit ja neljä pelaajaa ( 1 + 4 ). Mikäli joukkue ei saa tätä minimikokoonpanoa täyteen kun ottelun alkamisajasta on kulunut 5 min. merkitään tulos 5 - 0 vastustajan hyväksi.

 

Odotusaika max. 5 min. ja pelikello käyntiin ohjelmaan merkittynä aikana.

 

Pelin ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään kolmella pelaajalla ( mv + 2 ), muuten peli keskeytetään ja lopputulos on 5 - 0 ei-rikkoneen joukkueen hyväksi, tai saavutettu tulos, mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Ylivoima voidaan pelata kahden miehen ylivoimana!

 

Kaikki osallistuvat toimintaa omalla vastuullaan, liiga ei vakuuta ketään.

 

Joukkueesta voi kauden aikana suorittaa yksi pelaaja yhden ( 1 ) seurasiirron. Vanhan seuran on hyväksyttävä siirto liigan yhdistykselle, jossa siirroista pidetään kirjaa. Siirrot on tehtävä ennen tammikuun 31 päivää 2022. Siirtomaksu on 100 euroa. Jos siirtyvä pelaaja ei ole pelannut yhtään ottelua vanhassa joukkueessa siirtomaksua ei ole.

 

Jos joukkueella on tilapäinen pelaajapula, voi VarTan pelaaja pankista pyytää pelaajia ottamalla yhteys WarkausLiigaan. Joukkueella tulee olla omia pelaajia vähintään 1+3. Pelaajapankista on mahdollista saada 1-3 laina pelaajaa per peli, mutta siten että joukkueella on siinä pelissä maksimissaan 2 vaihtomiestä.

 

Pelioikeus

Jos joukkueessa pelaa pelioikeudeton, ylimääräinen rekkaripelaaja, pelikiellossa oleva tai muuten joukkueeseen kuulumaton pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0, lisäksi yhdistyksellä on oikeus rangaista pelaajaa pelikiellolla ja joukkuetta sakolla tai sarjasta sulkemisella.

Joukkueen yhteyshenkilö on vastuussa kaikista mahdollisista maksuista. Sakko on 100 euroa.

Jos oman joukkueen pelaajaa ei ole ottelupöytäkirjassa -> 2min, eikä muita seuraamuksia.

 

Tässä pykälässä mainituista pelioikeusasioista voi protestin tehdä kuka tahansa liigan jäsen. Kts. menettelytapa tarkemmin kohdasta protesti.

 

Jos joukkueessa esiintyy päihtynyt pelaaja, niin ottelu keskeytetään ja ko. joukkue tuomitaan hävinneeksi 5 - 0, tai saavutettu tulos mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Joukkue on vastuussa myös kannattajistaan. Alkoholin tai muun vastaavien aineiden käyttö ehdottomasti kielletty.

 

Kaikille pelaajille painotetaan, että kysymyksessä on ennen kaikkea kuntoilu, ei liian vakavasti otettava laji. Missään vaiheessa voittoa ei saa jahdata vastustajan loukkaantumisen hinnalla.

 

Olkoon hiki se paras mitalimme!

 

Pelin turvallisuudesta huolehtimista ei jätetä yksin tuomareiden harteille, vaan jokainen miettiköön tätä näkökohtaa aina ennen kaukaloon astumista.

 

Sarjan alkamisen jälkeen uusia pelaajia voidaan ottaa joukkueeseen koko runkosarjan ajan. Pelaajan pitää pelata kaksi runkosarjan peliä, jotta on pelioikeudellinen Playoffeissa. Ei riitä pelkällä listoilla olo.

 

Peruslähtökohta; pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa / kausi !

 

SARJAKOHTAISET REKKARIRAJOITUKSET:

 

Rekkaripelaajat

1. sarjassa saa pelata yhteensä 2 rekkari pelaajaa, joista 1 voi pelata SSBL:n 4. divarissa. Eli 1 kpl 4.div ja 1 kpl 5.div taikka 2 kpl 5.div pelaajaa.

Rajoitukset eivät koske yli 40 eikä alle 18-vuotiaita.

SSBL:n maalivahdit, voivat pelata WarkausLiigassa sekä maalivahtina että kenttäpelaajana, mutta jos liiton peleissä on esiintynyt kenttäpelaajana, sääntö kumoutuu.

 

Naiset:

Vapaat rekkarit

 

Juniorit:

1. Sarja. Junioreita saa olla kunhan Rekkaripelaaja sääntö toteutuu.

2-3. Sarja. Max 2 kpl SSBL:n sarjoissa pelaavaa 16-18v (A-B) junioripelaajaa. C-D juniori-ikäisiä (15-13v) voi nimetä ilman rajoituksia.

4. Sarjassa saa olla C ja D ikäisiä ilman rajoituksia.

 

Pelaajien vaihtaminen

Pelaajia voidaan vaihtaa pelin aikana milloin tahansa ja kuinka usein tahansa. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

 

Loukkaantunut pelaaja, joka poistuu kaukalosta muualta kuin omalta vaihtoalueeltaan, voidaan korvata vasta pelikatkolla.

 

Maalivahteja koskevia erityismääräyksiä

Kaikki maalivahdit on merkittävä ottelukorttiin. Maalivahtien numeroiden ja nimien yhteyteen tehdään merkintä "MV". Mikäli joukkue loukkaantumisen tai peli- tai ottelurangaistuksen johdosta joutuu korvaamaan maalivahdin kenttäpelaajalla, sillä on aikaa enintään 3 minuuttia pukea tämä sääntöjen mukaisesti, mutta lämmittelyä ei sallita.

Runkosarjassa saa vaihdella maalivahteja, mutta playoffeissa täytyy olla omassa joukkueessa nimetty maalivahti. Maalivahditkin pitää olla nimetty 31.1.2020, jotka pelaa playoffeissa.

Maalivahti ei saa pelata toisessa oman sarjan playoff joukkueessa.

Maalivahtia saa lainata hätätilanteessa playoffeissa alemmasta sarjasta.

VarTan maalivahti pankista voi pyytää maalivahtia ottamalla yhteys WarkausLiigaan.

 

 

 

Erotuomarit

Pelin tuomitsee yksi tai kaksi samanarvoista erotuomaria.

Erotuomarien tulee käyttää määrättyjä merkkejä ja näyttöjä.

Erotuomareilla on oikeus keskeyttää ottelu, mikäli heidän mielestään ei ole edellytyksiä pelin sääntöjenmukaiselle jatkumiselle.

Tuomarimaksu sisältyy kausimaksuun.

Erotuomarin koskemattomuus on loukkaamaton (hipaisematon) kaikissa WarkausLiigan otteluissa. Rikkeestä tätä vastaan voidaan tuomita jopa elinikäinen pelikielto ( Kouvolan Hovioikeuden Lahden kortteliliigalle myönteinen ratkaisu nro 678 / 1995 ).

 

Toimitsijat

WarkausLiiga hoitaa toimitsijan/toimitsijat otteluihin.

Toimitsijan vastuulla on tulostaulun hoitaminen, pöytäkirjan täyttäminen ja olla peli illan vastuu henkilönä.

Viimeisen pelin joukkueet ja toimitsija huolehtivat yhdessä että halli jää hyvään kuntoon.

 

4. VARUSTEET

 

Pelaajien asusteet

Kenttäpelaaja saa käyttää salibandyyn tarkoitettuja polvi- tai säärisuojia, sekä ihonmyötäisiä pelikäsineitä. Päähineen, esim. lippis oikein tai väärinpäin, pipon käyttö on kielletty. Hikinauhat sallitaan. Myös korva-, huuli- ja nenä renkaiden, rautojen ja niittien käyttö on kielletty tai ne pitää vähintään peittää.

Joukkueella tulee olla numeroidut ja värin osalta YHTENÄISET pelipaidat. Pelipaidan numeroteippauksia ei sallita.

Mikäli erotuomarien mielestä joukkueiden peliasut eivät erotu riittävän hyvin toisistaan, on vierasjoukkue velvollinen vaihtamaan.

WarkausLiigalta voi lainata erivärisiä liivejä. Silloin on sovittava tuomarin/toimitsijoiden kanssa pelinumero muutoksista.

Maalivahtien paitojen on oltava urheilukäyttöön tarkoitettuja.

Kapteenin nauha tulee olla jokaisen joukkueen kapteenilla.

Pelaajien housujen tulee olla urheilukäyttöön tarkoitettuja. Shortsit, caprit ja ylipäätään kaikki muutkin housut joissa on nappeja, vetoketjuja, kiristysnauhoja, niittejä sekä ketjuja ovat EHDOTTOMASTI kiellettyjä. Yhdistys suosittelee lyhyiden pelihousujen käyttöä, ne näyttävät pelimiehiltä tai naisilta.

 

EROTUOMARIN TOIMENPITEET eriväristen paitojen ja kiellettyjen housujen, sekä muiden väärien varusteiden suhteen; ensin kehotetaan korjaamaan, sitten rangaistus (PR1).

 

Erotuomarien asusteet

Erotuomareiden on pukeuduttava urheilullisesti. Yhdistys suosittelee käytettäväksi asukokonaisuutta; erotuomaripaita, mustat shortsit, mustat sukat, mustat kengät.

 

Pallo

Pallon on oltava IFF:n hyväksymä. WarkausLiiga toimittaa pallot peliin. Toimitsijat pitävät pallot pöydällä olevassa laatikossa, antavat niitä tarvittaessa peliin.

 

 

5. RANGAISTUKSET

 

Pelirangaistus 1 (PR1)

PR1 aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saakka, mutta ei jatkoseuraamuksia.

 

Liigamatseissa PR: n saa esim. 1) sääntöjen vastainen maila, 2) loukkaantunut pelaaja, jonka rangaistusta kärsii toinen pelaaja, osallistuu peliin ennen rangaistusajan päättymistä.

 

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus ! Kapteeni määrää rangaistuksen kärsijän.

 

Ottelukorttiin merkintä PR1-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.

 

Kurinpitotoimikunta voi muuttaa kaikki väärinperustein annetut PR1:t korkeammaksi.

 

Pelirangaistus 2 (PR2)

PR2 aiheuttaa lisäksi aina vähintään yhden (1) ottelun pelikiellon, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavassa saman sarjan ottelussa.

 

Kurinpitotoimikunnalla on myös mahdollisuus pyytää asiasta lisäselvityksiä osapuolilta, pelaajilta, joukkueilta, erotuomareilta ja sihteereiltä, sekä mahdollisilta silminnäkijöiltä.

 

Toistuvasta PR2:sta samalla kaudella on toimikunnalla mahdollisuus antaa 3 ottelun pelikielto jne.

 

PR2 voidaan tuomita esim. seuraavissa tapauksissa: 1) kahakointi (tappelu ja väkivalta ), 2) lievää kovempaa nujakointia ja tönimistä, 3) toinen 5 min. rangaistus samassa matsissa, 4) jatkuva tai toistuva epäurheilijamaisuus, 5) pelaaja yrittää korjata varustetta ennen pyydettyä mittausta, 6) pelin sabotointi, 7) pelaaja jatkaa viallisella mailalla pelaamista, vahvistettu tai pidennetty maila.

 

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus ! Kapteeni määrää rangaistuksen kärsijän.

 

Ottelukorttiin merkintä PR2 -sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.

 

Pelirangaistus 3 (PR3)

PR3 aiheuttaa lisäksi aina vähintään kolmen (3) ottelun pelikiellon, joka on automaattisesti voimassa joukkueen seuraavissa otteluissa. Kurinpitojaoksella on myös mahdollisuus pyytää asiasta lisäselvityksiä osapuolilta, pelaajilta, joukkueilta, erotuomareilta ja sihteereiltä, sekä mahdollisilta silminnäkijöiltä.

 

Toistuvasta PR3 rangaistuksesta saman kauden aikana on jaostolla oikeus antaa kovennettu rangaistus. Vähintään kuusi ottelua!

 

PR3 voidaan tuomita esim: 1) tappelu ( nyrkiniskut, potkut, väkivaltaiset taklaukset ), 2) raaka rikkomus ( esim. vastustajan heittäminen mailalla tai varusteella ), 3) Törkeä kielenkäyttö.

Seurauksena aina myös 5 min. joukkuerangaistus ! Kapteeni määrää rangaistuksen kärsijän.

 

Ottelukorttiin merkintä PR3-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.

Erotuomarit tekevät erillisen raportin asiasta.

 

 

6. WarkausLiigan sarjamääräyksiä

 

Ottelusiirtoja ei pääsääntöisesti tehdä lainkaan.

Ottelu päätetään, jos ottelussa saavutetaan viidentoista (15) maalin ero.

Tasapisteissä sijoitus ratkeaa seuraavasti; 1) keskinäisten otteluiden pisteet, 2) keskinäisten otteluiden maaliero, 3) keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, 4) koko sarjan maaliero, 5) koko sarjan tehdyt maalit, 6) Uusintaottelu, 7) arpa.

 

Mahdollisesta protestista on kerrottava ottelun erotuomarille 5 min. kuluessa ottelun päättymisestä. Tuomari merkitsee ottelukorttiin " Joukkue X tekee protestin ". Tämän jälkeen joukkue toimittaa kirjallisen protestin ja 20 euron protestimaksun WarkausLiigalle kahden ( 2 ) päivän kuluessa ottelupäivästä. Protestimaksu palautetaan, jos protesti hyväksytään.

Mikäli tuomarille ei ole tehty protestimerkintäpyyntöä, tai kirjallista protestia ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, tai protestimaksua ei ole maksettu määräaikaan mennessä, raukeaa protesti. Myös pelioikeusasioissa tehtävä protesti ja protestimaksu on jätettävä määräaikana, mutta tuomarin merkintää ottelukortissa ei edellytetä.

Toimikunnalla on oikeus tutkia myöhemmin ilmetessä esim. pelioikeudeton pelaaja ja määrätä ks. sanktio.

 

Sarjoissa pidetään pistepörssiä, maalintekijät, syöttäjät ( 1 / maali ) kirjataan ottelukorttiin, samoin kirjataan ja tilastoidaan jäähyt ja ulosajot.

 

Hyvään harrastehenkeen kuuluu kiittää vastustajia ottelun jälkeen reippailla HEI-HEI-HEI huudoilla.

 

Ilmoittautuessaan joukkueet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä, hallin määräyksiä ja yhdistyksen antamia ohjeita, sekä maksamaan osanottomaksut määräaikaan mennessä. Joukkueen peruessa osallistumisensa osallistumismaksua ei palauteta. Jos maksuja ei ole hoidettu on yhdistyksellä oikeus asettaa joukkueen kaikki pelaajat yhteisvastuulliseen pelikieltoon salibandysarjoissa.

 

Joukkueet vastaavat itse tarvittavasta huollosta. WarkausLiigalla on ensiaputarvikkeita käytettäväksi ( jääpussit, kylmäsprayt, veskarien sormiteipit jne

 

Luovutussakko on 100 euroa.

 

Kaikista salibandyyn liittyvistä asioista liigan puitteissa päättää yhdistyksen hallituksen jäsenet.

 

Kaikissa epäselvissä tapauksissa voit kääntyä luottamuksella yhdistyksen jäsenten puoleen.