Uutisia

15.09.2022
Muutama asia...
16.08.2022
Kauden aloitus
04.08.2022
2022-2023 sarja
02.08.2022
Kausi 2022-2023
08.06.2022
Tiedote!

Tuloksia

21.09.2022

PyPa - Appelsiinilaakso: 2 - 7

Joro-Huvilat - Next Step: 3 - 8

BSV - TPW: 6 - 7

Repokangas - Cosmos: 6 - 6

Old School - Winot: 6 - 4

14.09.2022

Winot - SB KirJo: 4 - 4

Kunnonsali - Pinkit: 7 - 1

SoSa - WiPa: 1 - 4

MeanMachine - FC Köyhät: 5 - 11

Roskasakki - Tornado: 6 - 5

Säännot

WarkausLiigan paikallismääräykset


SSBL:n pelisääntöjä ymmärtäväisesti mukaillen siten, että nämä määräykset ohittavat säännöt ko. kohdan osalta.


1. PELIALUE


Pelikentän mitat:

Kaukalon mitta on n.17 x 30m (8 x 12 palaa).

Maalit:

Maalit, joiden mitat ovat 160 x 115 x 40 / 65 cm.


Vaihtoalueet

Molemmille joukkueille on varattu omat vaihtopenkit. Joukkueet eivät vaihda penkkejä puoliajalla, ellei erotuomari määrää toisin. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.

Kotijoukkue vasemmalle puolelle, toimitsijapöydästä katsottuna.


Toimitsijapöytä 

Toimitsijatehtäviä hoitaa WarkausLiigan henkilöstö ja vastaa ko. ottelussa seuraavista tehtävistä; pöytäkirja, jäähyjen ajanotto, tulostaulu ja otteluaika, josta erotuomari antaa tarvittaessa lisäohjeet. 


Pelaajaluettelo

Ennen kauden alkua, joukkueet toimittavat pelaajaluettelonsa sähköpostilla WarkausLiigalle.

WarkausLiiga toimittaa täytetyt ottelupöytäkirjat otteluihin.

Joukkueen yhteyshenkilö vastaa ennen otteluita oman joukkueensa pelaajaluettelosta.


Kaukalon kokoaminen / purkaminen

Ensimmäisen ottelun joukkueet kasaavat yhdessä kaukalot (jos se ei ole jo valmiiksi koottu) ja viimeisen ottelun joukkueet purkavat laidat, vaihtopenkit ja matot, niille tarkoitettuun paikkaan.

Jos laitoja ei ole kasattu ajoissa, mahdolliset myöhästymiset vähennetään kyseisestä ottelusta. Ongelmaa ei siirretä seuraaviin otteluihin.Pelialueen tarkistaminen

Erotuomari ja joukkueet tarkistavat pelialueen ja kaukalon ennen ottelua. Kaikki vaaralliset esineet poistetaan tai pehmustetaan. Molemmat joukkueet suoristavat kaukalon omalta kenttäpuoleltaan.


2. PELIAIKA


Varsinainen peliaika


Peliaika on 2 x 20 minuuttia juoksevaa aikaa. Kaikkien otteluiden viimeinen minuutti pelataan tehokkaana, eli kello pysähtyy aina erotuomarin vihellyksestä tai pallon mennessä laidan yli ja käynnistyy kun pallo laitetaan peliin. Erätauko kestää vain 1 minuutin.

Jokainen uusi erä aloitetaan kiistapallolla keskipisteestä. Jokaisen erän päättyessä erotuomari / sihteerit (miten sovittu ennen peliä) ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että erän loppusignaali annetaan pillillä tai vastaavalla. 

Peliaika pysäytetään ainoastaan rangaistuslaukauksen ja aikalisän ( 30s ) yhteydessä sekä erotuomarin näytöstä epäluonnollisten pelikatkojen yhteydessä. Kun peliaika on pysäytetty, se käynnistetään uudelleen, kun pallo on saatettu peliin erotuomarin annettua siihen luvan. Erotuomarit päättävät siitä, mikä katsotaan epäluonnolliseksi pelikatkoksi, mutta näihin kuuluvat aina vioittunut pallo, kaukalon osien irtoaminen toisistaan, loukkaantuminen, luvattomat henkilöt tai esineet kaukalossa, valojen sammuminen täysin tai osittain.

Aikalisän voi ottaa yhden /joukkue.

Erotuomari on velvollinen käynnistämään pelikellon ohjelmaan merkittynä aikana. Mahdolliset myöhästymiset vähennetään ko. ottelusta, eikä ongelmaa siirrettä seuraaviin otteluihin. 


Jatkoaika 


Mikäli ottelu ( esim. pudotuspeli- tai mitaliottelu ), jossa on selvitettävä voittaja, päättyy tasan, sitä on jatkettava, kunnes jompikumpi joukkue tekee maalin ( yhdistys voi määrätä myös lyhennetyn ajan ). Jatkoaikaa ei jaeta eriin. Jatkoajan aikana pätevät ajanottoon samat säännöt kuin varsinaisella peliajalla. Jäähyaika, joka on jäljellä varsinaisen peliajan päättyessä, jatkuu jatkoajan aikana.


Mikäli tilanne on lyhennetyn jatkoajan jälkeen edelleen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailulla. 

3. OSALLISTUJAT 


Pelaajat


Liigaotteluissa pelaajamäärä on rajoitettu 20:een. Pelaajien nimiä voidaan lisätä korttiin ottelun aikana erotuomarin luvalla.

Pelaajamäärä 1+4.


Erotuomarit voivat aloittaa pelin vain, kun molemmilta joukkueilta on kentällä sääntöjen mukaisesti pukeutuneet maalivahdit ja neljä pelaajaa ( 1 + 4 ). Mikäli joukkue ei saa tätä minimikokoonpanoa täyteen kun ottelun alkamisajasta on kulunut 5 min. merkitään tulos 5 - 0 vastustajan hyväksi.


Odotusaika max. 5 min. ja pelikello käyntiin ohjelmaan merkittynä aikana.


Pelin ollessa käynnissä joukkueiden on pystyttävä pelaamaan vähintään kolmella pelaajalla ( mv + 2 ), muuten peli keskeytetään ja lopputulos on 5 - 0 ei-rikkoneen joukkueen hyväksi, tai saavutettu tulos, mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Ylivoima voidaan pelata kahden miehen ylivoimana!


Kaikki osallistuvat toimintaa omalla vastuullaan, liiga ei vakuuta ketään.


Joukkueesta voi kauden aikana suorittaa yksi pelaaja yhden ( 1 ) seurasiirron. Vanhan seuran on hyväksyttävä siirto liigan yhdistykselle, jossa siirroista pidetään kirjaa. Siirrot on tehtävä ennen tammikuun 31 päivää 2023. Siirtomaksu on 100 euroa.


Jos joukkueella on tilapäinen pelaajapula, voi VarTan pelaaja pankista pyytää pelaajia ottamalla yhteys WarkausLiigaan. Joukkueella tulee olla omia pelaajia vähintään 1+3. Pelaajapankista on mahdollista saada 1-3 laina pelaajaa per peli, mutta siten että joukkueella on siinä pelissä maksimissaan 2 vaihtomiestä.
Pelioikeus


Jos joukkueessa pelaa pelioikeudeton, ylimääräinen rekkaripelaaja, pelikiellossa oleva tai muuten joukkueeseen kuulumaton pelaaja, tuomitaan joukkue hävinneeksi 5 - 0, lisäksi yhdistyksellä on oikeus rangaista pelaajaa pelikiellolla ja joukkuetta sakolla tai sarjasta sulkemisella. 

Joukkueen yhteyshenkilö on vastuussa kaikista mahdollisista maksuista. Sakko on 100 euroa.

Jos oman joukkueen pelaajaa ei ole ottelupöytäkirjassa -> 2min, eikä muita seuraamuksia.


Tässä pykälässä mainituista pelioikeusasioista voi protestin tehdä kuka tahansa liigan jäsen. Kts. menettelytapa tarkemmin kohdasta protesti.


Jos joukkueessa esiintyy päihtynyt pelaaja, niin ottelu keskeytetään ja ko. joukkue tuomitaan 

hävinneeksi 5 - 0, tai saavutettu tulos mikäli tämä on edullisempi ei-rikkoneelle joukkueelle.

Joukkue on vastuussa myös kannattajistaan. Alkoholin tai muun vastaavien aineiden käyttö ehdottomasti kielletty.


Kaikille pelaajille painotetaan, että kysymyksessä on ennen kaikkea kuntoilu, ei liian vakavasti otettava laji. Missään vaiheessa voittoa ei saa jahdata vastustajan loukkaantumisen hinnalla.


Olkoon hiki se paras mitalimme!


Pelin turvallisuudesta huolehtimista ei jätetä yksin tuomareiden harteille, vaan jokainen miettiköön tätä näkökohtaa aina ennen kaukaloon astumista.


Sarjan alkamisen jälkeen uusia pelaajia voidaan ottaa joukkueeseen koko runkosarjan ajan. Pelaajan pitää pelata kaksi runkosarjan peliä, jotta on pelioikeudellinen Playoffeissa. Ei riitä pelkällä listoilla olo.


Peruslähtökohta; pelaaja saa pelata vain yhdessä joukkueessa / kausi !SARJAKOHTAISET REKKARIRAJOITUKSET:


Rekkaripelaajat

1. sarjassa saa pelata 2 kpl SSBL:n 4. divarissa pelaavaa pelaajaa

SSBL:n maalivahdit, voivat pelata WarkausLiigassa sekä maalivahtina että kenttäpelaajana, mutta jos liiton peleissä on esiintynyt kenttäpelaajana, sääntö kumoutuu.

Runkosarjassa saa "lainata" maalivahteja, mutta playoffeissa täytyy olla omassa joukkueessa nimetty maalivahti. Maalivahditkin pitää olla nimetty 31.1.2023, jotka pelaavat playoffseissa.

Maalivahtia saa lainata hätätilanteessa playoffeissa alemmasta sarjasta.

VarTan maalivahti pankista voi pyytää maalivahtia ottamalla yhteys WarkausLiigaan.


Poikkeus

Yli 40v, jotka pelaavat ikämiehissä liiton pelejä, eivät ole rekkaripelaajia!


Naiset:

Vapaat rekkarit


Juniorit:

1. Sarja. Junioreita saa olla. Rekkaripelaaja sääntö ei koske 2005 ja myöhemmin syntyneitä (B-juniorit).

2-3. Sarja. Max 2 kpl SSBL:n sarjoissa pelaavaa 16-18v (A-B) junioripelaajaa. C-D juniori-ikäisiä (15-13v) voi nimetä ilman rajoituksia. 

4. Sarjassa saa olla C ja D ikäisiä ilman rajoituksia.


Pelaajien vaihtaminen


Pelaajia voidaan vaihtaa pelin aikana milloin tahansa ja kuinka usein tahansa. Kaikkien vaihtojen on tapahduttava oman joukkueen vaihtoalueella. Kaukalosta pois tulevan pelaajan on oltava ylittämässä kaukaloa, ennen kuin korvaava pelaaja saa astua kaukaloon.


Loukkaantunut pelaaja, joka poistuu kaukalosta muualta kuin omalta vaihtoalueeltaan, voidaan korvata vasta pelikatkolla. 


Maalivahteja koskevia erityismääräyksiä


Kaikki maalivahdit on merkittävä ottelukorttiin. Maalivahtien numeroiden ja nimien yhteyteen tehdään merkintä "MV". Mikäli joukkue loukkaantumisen tai peli- tai ottelurangaistuksen johdosta joutuu korvaamaan maalivahdin kenttäpelaajalla, sillä on aikaa enintään 3 minuuttia pukea tämä sääntöjen mukaisesti, mutta lämmittelyä ei sallita. 


Lainamaalivahtia saa käyttää vapaasti. 

Runkosarjassa saa vaihdella maalivahteja, mutta playoffeissa täytyy olla omassa joukkueessa nimetty maalivahti. Maalivahditkin pitää olla nimetty 31.1.2023, jotka pelaa playoffeissa.

Maalivahti ei saa pelata toisessa oman sarjan playoff joukkueessa.Erotuomarit


Pelin tuomitsee yksi tai kaksi samanarvoista erotuomaria. 


Erotuomarien tulee käyttää määrättyjä merkkejä ja näyttöjä.


Erotuomareilla on oikeus keskeyttää ottelu, mikäli heidän mielestään ei ole edellytyksiä pelin sääntöjenmukaiselle jatkumiselle.

Tuomarimaksu sisältyy kausimaksuun. 


Erotuomarin koskemattomuus on loukkaamaton (hipaisematon) kaikissa WarkausLiigan otteluissa. Rikkeestä tätä vastaan voidaan tuomita jopa elinikäinen pelikielto ( Kouvolan Hovioikeuden Lahden kortteliliigalle myönteinen ratkaisu nro 678 / 1995 ).


Toimitsijat


WarkausLiiga hoitaa toimitsijan/toimitsijat otteluihin.

Toimitsijan vastuulla on tulostaulun hoitaminen, pöytäkirjan täyttäminen ja olla peli illan vastuu henkilö.

Viimeisen pelin joukkueet ja toimitsija huolehtivat yhdessä että halli jää hyvään kuntoon.


4. VARUSTEET


Pelaajien asusteet


Kenttäpelaaja saa käyttää salibandyyn tarkoitettuja polvi- tai säärisuojia, sekä ihonmyötäisiä pelikäsineitä. Päähineen, esim. lippis oikein tai väärinpäin, pipon käyttö on kielletty. Hikinauhat sallitaan. Myös korva-, huuli- ja nenä renkaiden, rautojen ja niittien käyttö on kielletty.

Mikäli erotuomarien mielestä joukkueiden peliasut eivät erotu riittävän hyvin toisistaan, on vierasjoukkue velvollinen vaihtamaan.

Maalivahtien paitojen on oltava urheilukäyttöön tarkoitettuja. 


Joukkueella tulee olla numeroidut ja värin osalta YHTENÄISET pelipaidat. Pelipaidan numeroteippauksia ei sallita. 

Kapteenin nauha tulee olla jokaisen joukkueen kapteenilla.

Pelaajien housujen tulee olla urheilukäyttöön tarkoitettuja. Shortsit, caprit ja ylipäätään kaikki muutkin housut joissa on nappeja, vetoketjuja, kiristysnauhoja, niittejä sekä ketjuja ovat EHDOTTOMASTI kiellettyjä. Yhdistys suosittelee lyhyiden pelihousujen käyttöä, ne näyttävät pelimiehiltä tai naisilta.


EROTUOMARIN TOIMENPITEET eriväristen paitojen ja kiellettyjen housujen, sekä muiden väärien varusteiden suhteen; ensin kehotetaan korjaamaan, sitten rangaistus (PR1).


Erotuomarien asusteet


Erotuomareiden on pukeuduttava urheilullisesti. Yhdistys suosittelee käytettäväksi asukokonaisuutta; erotuomaripaita, mustat shortsit, mustat sukat, mustat kengät.


Pallo


Pallon on oltava IFF:n hyväksymä. WarkausLiiga toimittaa pallot peliin. Toimitsijat pitävät pallot pöydällä olevassa laatikossa, antavat niitä tarvittaessa peliin.


5. RANGAISTUKSET

Entisten kahden ja viiden minuutin jäähyjen sijaan tulevat käyttöön pieni joukkuerangaistus (2min) ja iso joukkuerangaistus (2+2min). Sääntökirjan ja koulutusohjeiden pohjalta erotuomari tekee tulkinnan siitä, millaisesta rikkeestä on kyse ja millainen rangaistus rikkeestä seuraa.


– Ison joukkuerangaistuksen mittaaminen yksinkertaisimman esimerkin kautta tarkoittaa sitä, että kun joukkueen A pelaajalle määrätään iso joukkuerangaistus (2+2min) ja joukkue B tekee tämän rangaistuksen aikana kaksi ylivoimamaalia, päättyy joukkueen A pelaajalle määrätty iso joukkuerangaistus. Aiemminhan 5 minuutin rangaistus kärsittiin alusta loppuun saakka riippumatta vastustajan tekemien ylivoimamaalien lukumäärästä. Muutoin iso joukkuerangaistus käyttäytyy kuin vanha viiden minuutin rangaistus, eli se ei esim. poistu, jos kyseessä on siirretty rangaistus ja lopputuloksena maali.


Tekninen pelirangaistus (TPR) ja Pelirangaistus (PR) 

Ottelupöytäkirjasta puuttumisesta ja sääntöjen vastaisesta mailasta tai maalivahdin maskista seuraa tekninen pelirangaistus ja pelaajan poistaminen kyseisestä ottelusta.

Pelirangaistuksista (PR) seuraa poistaminen kyseisestä ottelusta ja automaattinen yhden ottelun pelikielto, kilpailusääntöihin perustuva sakko seuralle ja mahdolliset lisäkurinpitotoimet. Jatkoseuraukset siis monen isomman luokan rikkeen kohdalla automaattisesti kiristyvät, oli kyseessä sitten fyysinen tai käytöksellinen rike..


Ottelukorttiin merkintä PR1-sarakkeeseen, tuomarit varmentavat merkinnän oikeellisuuden.


Kurinpitotoimikunta voi määrätä lisäsanktioita.6. WarkausLiigan sarjamääräyksiä


Jos ottelu halutaan siirtää, on siitä sovittava yhdistyksen kanssa. Ottelusiirtomaksu on 100 euroa ja se on maksettava ennen kuin siirto suoritetaan.

Ottelu päätetään, jos ottelussa saavutetaan viidentoista (15) maalin ero.

Tasapisteissä sijoitus ratkeaa seuraavasti; 1) keskinäisten otteluiden pisteet, 2) keskinäisten otteluiden maaliero, 3) keskinäisten otteluiden tehdyt maalit, 4) koko sarjan maaliero, 5) koko sarjan tehdyt maalit, 6) Uusintaottelu, 7) arpa.


Mahdollisesta protestista on kerrottava ottelun erotuomarille 5 min. kuluessa ottelun päättymisestä. Tuomari merkitsee ottelukorttiin " Joukkue X tekee protestin ". Tämän jälkeen joukkue toimittaa kirjallisen protestin ja 20 euron protestimaksun WarkausLiigalle kahden ( 2 ) päivän kuluessa ottelupäivästä. Protestimaksu palautetaan jos protesti hyväksytään.

Mikäli tuomarille ei ole tehty protestimerkintäpyyntöä, tai kirjallista protestia ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, tai protestimaksua ei ole maksettu määräaikaan mennessä, raukeaa protesti. Myös pelioikeusasioissa tehtävä protesti ja protestimaksu on jätettävä määräaikana, mutta tuomarin merkintää ottelukortissa ei edellytetä.

Toimikunnalla on oikeus tutkia myöhemmin ilmetessä esim. pelioikeudeton pelaaja ja määrätä ks. sanktio.


Sarjoissa pidetään pistepörssiä, maalintekijät, syöttäjät ( 1 / maali ) kirjataan ottelukorttiin, samoin kirjataan ja tilastoidaan jäähyt ja ulosajot.


Hyvään harrastehenkeen kuuluu kiittää vastustajia ottelun jälkeen reippailla HEI-HEI-HEI huudoilla. 


Ilmoittautuessaan joukkueet sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä, hallin määräyksiä ja yhdistyksen antamia ohjeita, sekä maksamaan osanottomaksut määräaikaan mennessä. Joukkueen peruessa osallistumisensa osallistumismaksua ei palauteta. Jos maksuja ei ole hoidettu on yhdistyksellä oikeus asettaa joukkueen kaikki pelaajat yhteisvastuulliseen pelikieltoon salibandysarjoissa.


Joukkueet vastaavat itse tarvittavasta huollosta. WarkausLiigalla on ensiaputarvikkeita käytettäväksi ( jääpussit, kylmäsprayt, veskarien sormiteipit jne


Luovutussakko on 100 euroa.


Kaikista salibandyyn liittyvistä asioista liigan puitteissa päättää yhdistyksen hallituksen jäsenet.


Kaikissa epäselvissä tapauksissa voit kääntyä luottamuksella yhdistyksen jäsenten puoleen.