Uutisia

15.09.2022
Muutama asia...
16.08.2022
Kauden aloitus
04.08.2022
2022-2023 sarja
02.08.2022
Kausi 2022-2023
08.06.2022
Tiedote!

Tuloksia

21.09.2022

PyPa - Appelsiinilaakso: 2 - 7

Joro-Huvilat - Next Step: 3 - 8

BSV - TPW: 6 - 7

Repokangas - Cosmos: 6 - 6

Old School - Winot: 6 - 4

14.09.2022

Winot - SB KirJo: 4 - 4

Kunnonsali - Pinkit: 7 - 1

SoSa - WiPa: 1 - 4

MeanMachine - FC Köyhät: 5 - 11

Roskasakki - Tornado: 6 - 5

Uutiset

15.12.2013
SYYSKAUSI PELATTU

Näin on syyskausi vaan luiskahtanut ja on aika siirtyä hetkeksi levolle salibandyn saralta.
Hikeä on virrannut taas kiitettävä määrä ja toivottavasti edes joku on saanut motivaation liikuntaan meidän ansiosta.

Sarjan muutokset ovat olleet onnistuneet ja jokainen on saanut tasoisensa pelejä. Ylempi sarja varsinkin on ollut todella tasainen ja tasokas. Ennen pelejä ei tiedetä etukäteen miten käy.

Alemmassa sarjassa on tullut mieluisia yllätyksiä, varsinkin Höntsäpallo on iloisuudellaan vienyt pelaamisen seutuliigassa sille raiteille, minkä toivottaisiin tarttuvan muihinkin. HYVÄ!

Sarja 1, piikkipaikkalla komeilee Pypa. Seuraavina Elpro ja Weparit. Kuuden sakkiin on tungosta.
Pörssissä ykköspaikkaa pitää tuttu nimi Old boysien Markus Tarvainen 14+14 tehoilla. Seuraavina Pypan kaiffarit A-J Kolari ja Mikko Skinnari.

Sarja 2:n kärjessä Bsv, vielä ilman tappioita. Seuraavina Fc köyhät ja Paperi2.
Pörssin kärjessä Paperin Harri Kauhanen 15+14.Häntä seuraa Opettajien Olli Räsänen ja Paperin taitavakätinen Kalle Sievänen.

Rauhottukaamme siis joulun viettohon. Areenoille palaamme taas uusin kujein Tammikuun 8pv alkaen keskiviikkoisin klo 18:30 eteenpäin.

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta kaikille seutuliigalaisille ja heidän lähipiirissä eläville :)

T: Puuhatontut

29.11.2013
KUKA MUU MUKA?

..Saa näin tasaisen sarjan aikaan. Pikkujoulut parhaimmillaan, mutta seutuliiga vaan vetää porukkaa hikoilemaan. Iso käsi hikiliikkujat!

Kritisoin liikkarilla pelaajien mölyämistä yleisesti ottaen kaikille, mutta kolleega vieressä totesi sen hyvin: Se on vaan tunnetta peliin. Onko tuleva slogan siis lanseerattu?

Piikkipaikan Pypa oli saanut liikuntatalolle lähes koko mahtavan rosterinsa, vastaan käveli ylväänä vähämiehinen Wepareiden ykkösjoukkue. Tasaisen puoliajan 1-1 jälkeen, alkoi puolustus rakoilla ja maaleja suollettiinkin tasatahtiin. Wepareitten syntymäpäiväsankari Antti-Ville Kolari sai kunnian olla juhlittu sankari tehden upean voittomaaliksi jääneen osuman.Edellisen pelin sankari Harri Sutinen otti nyt loistotorjunnoillaan vastustajasta niskalenkin.Pypasta esillä olivat tänään taistelija Mikko Skinnari 2+1 ja komean ulkomuodon omaava Tomi Sundgren ;)

Loistovireessä oleva Keikkabussi joutui nöyrtymään sarjan kärkeen nousseen Elpron käsittelyssä maalilla 4-5. Ennen vakavahkoa loukkaantumista Jaakko Kuronen kerkesi iskeä hattutempun. Seutuliigan pelikumppanit toivottaa pikaista kentille paluuta.Molempien joukkueiden maalivahdit on nostettava myös esille. Mika Karvista saa kehua vaikka joka kierros, mutta Seutuliiga debytantti Miska Hedman räjäytti nuorten naisten sydämmet huikeilla torjunnoillaan.

Repparin ja Old boysin välinen kamppailu alkoi Repokankaan viedessä peliä. Mutta eipä tarvinnut kuin selkänsä kääntää, kun Oldit ampuivat ohi. Onneksi Repokankaalla oli nuori herra nimeltä Juha Lyytinen, joka sekunti ennen loppua pamautti tasoituksen 5-5. Oli siinä tyttöystävällä helppo olla taas ylpeä.

Sitten leppoisaan sarjaan nr2.

Wipa oli nyt todella lähellä tehdä sen, mitä he ovat odottaneet kauan, eli voittaa. Mutta Niina Savolainen 3+0 pilasi sen juhlan, kahdeksan sekuntia ennen loppua, tasoittaen ottelun 6-6.
Wipan kaikki kaikessa oli Mikko Turunen 2+2, sekä maalivahtina paremmin tunnettu Juha Suurholma 3+1.

Sitten nuoruus vastaan kokemus, eli tarmo c - paperi2. Ennen kuin keskialoitus oli kunnolla vihelletty, nuoret kollit oli juosseet pariin kertaan kentän ympäri.. Liike on kuin valmentajalla Ari Kososella..

Mutta, kokemus se on poijjaat se mikä jyllää. Vaikka Sami Jokinen - Ari Karppinen jäivät ilman tehopisteitä, näytti ne nuorille puolustamisen mallia. Korvanlehtiharhautus ja vastustaja kahville. Nuin.
Pelikassinsa juuri löytänyt Kalle Sievänen iski 3+1 tehot ja huippupelin pelasi myös akrobaattinen paperin maalivahti Mikko Kosunen.

Tarmosta Toni Immonen teki valtavasti töitä, tehden hienon maalinkin ja Janne Matilainen puolusti tyylikkäästi, unohtamatta syöttöpisteen saanutta maalivahtia Kimi Mäkelää.23.11.2013
ENTEILYÄKÖ?

Perjantai-ilta polkaistiin käyntiin liikuntatalola 2 sarjan ottelulla, jossa joukko könönpeltolaisia Köyhiä otti vastaan Joroisten liikunnalliset Jormetit.

Vaikka Jormetin Heikki Immonen löysi maalijyvän jo näin syyskaudella, voitto kirjattiin silti laajalla rintamalla onnistuneille Fc köyhille 7-5.

Opettajat pääsivät takaisin voittojen tielle, kukistamalla Tarmon C:n 5-2.
Olli Räsänen teki kolme maalia ja huimaan pisteputkeen äitynyt Juhä Jäynäs 1+0.
Tarmolla maalit tekivät Henri Kosonen ja Valtteri Maijanen.

Liekkö enteilyä kevääseen, mutta Fc appelsiinilaakso hävisi runkosarjan ensimmäisen pelinsä yllätyksellisesti, mutta oikeaan aikaan? Eino myrsky kaatoi Wepareilta pelaajia, mutta laatu korvasi määrän Marko Poutasen 2+2 ja huipputaitavan snaipperin Harri Sutisen 1+1 tehoilla, pisteet wepareille 4-3.

Vanhat poijjaat lähettivät Cosmoksen avaruuteen murskalukemin 12-3. Pörssikärkeen loikannut Markus Tarvainen teki 1+4 ja kovalaukauksinen Harri Natunen peräti 5+1.
Cosmokselta taisteli Mikko Hynninen palkintoraadin mieleen 1+2 tehoin.

Vapailta markkinoilta pelaajia napannut TSK taipui kovassa pikkujoulukunnossa olevalle Keikkabussille 1-6. Mutkan poika tilsi 3+1 tehot.09.11.2013
TARINOIDEN LIIKUNTATALO

Aktiivinuorien ja vähemmän aktiivien tasoero koettiin ottelussa Tarmo C - Höntsäpallo. Eroa muodostui kokonaisen maalin verran nuorille tarmolaisille.
Hikikin irtosi molemmilta joukkueilta, toiselta ehkä enemmän...

Sami Korhonen Bsv:n maalilla nollasi suuren ja mahtavan Paperi2:n. Pikkujoulujen lähestyessä alkaa Matti Nykäsen ja Eki Kutvosen lanteet aueta, senverran tehoilta oli pojilla.

Keikkabussi nuiji hallitsevan mestarin maanrakoon Sami Huuhkan (4+1) ja Lapin Peten (0+3) avustamina 7-3.

Elpro se taitaa tasaiset pelit. Vauhdikas peli TSK:a vastaan päättyi 3-3. Maalivahdit Mika Karvinen ja Mikko Korhonen olivat maininnan arvoisia. Myös Elpron Epaikoni Pasi Kilpeläinen aukaisi kauden maalitilinsä.

Kaikista joukkueista, ehkä tärkein joukkueen leader, Appelsiinilaakson Jarno Eronen passaili kahdella uskomattomalla syötöllään Repokankaan tappioon.

01.11.2013
HALLOWEEN

On sen verran kamalaa katsottavaa, ketä liikuntatalolle kävelee, että luulisi halloweenin olevan käsillä.

Jo klo 17 aikaan senverran kurpitsan näköistä vierasta käveli sisään, et ohhoh. Joku muu kaupunki vaikenee!!! ja todella..

Noh, mutta, meillä kun on asiallisia kirjoittajia, jotka seutuliigasta vähät välittää, tässä tulee..

Mainonta osio sille,joka eniten maksaa..

Game nr1 Fc appelsiinilaakso - fc old boys, surkuhupaisaa, että kaikki odottaa miten käy:
Vaikka Ilpo Kainulainen onkin koko liigan suosikkipelaaja tehoin 4+1,silti tehot eivät kerro saunaillan todellista tehoista..

Seuraava peli miteltiin Repokankaan ja Pypan välillä.

Repokankaan 4-0 johto valui valitettavasti hukkaan. Kuntopohja vai mikä lie syy ollutkaan.

Noh, vaikka kuinka miettisin,oli Antti Sutinen neljällä taidokkaalla maalilla illan kunkku.
Jani Kaila opetteli kolmella maalisyötöllään porukkaa.
Sitten itte kirjottajan peliin. Matti Hynninen sanoi, sanoi jo aikaisemmin ettei hänestä kirjoiteta, nyt mainitaan..Parissa pelissä 5+2, aika huikeeta..

Samalla mainitaan, koko Weparit, missä te ootte? Aika unessa, mutta silti voitto, tiukkien vaiheiden jälkeen. Turunen-Poutanen akseli toimi neljän maalin verran.

2 sarjassa tiukat pelit jatkuivat. Bsv ja Fc Köyhät hikoilivat täyden tuntisen runsaslukuisen yleisön edessä.Ratkaisua ei löytynyt ja näin pisteet jaettiin 4-4 lukemin.

Bsv:n tuleva superpesispelaaja Ville Pietinen teki 2+1 ja Köyhien Marko Kinnunen teki kaksi maalia.

Jormetin ja Tarmon peli oli tututun tiukka.Tarmon junnut näyttivät sisukkuuden ja iskivät konkarit suohon niukasti 4-5. Tarmon Toni Immonen ja Henri Kosonen vetivät verkot tötteröille tehden kaksi maalia mieheen.
27.10.2013
KEVÄÄN OTTELUOHJELMA JULKI

Tulokset sivuilta pystyy katselemaan kevään otteluohjelmia,joka on seitsemää peliä vaille valmis. Nämä pelataan jokin viikonloppu, ilmoitetaan kunhan saadaan varmistus.

Kaksi viikonloppua 18.1.14, 8.2.14 pelataan ainakin Joroisissa.

Peruspelipäivä muuttuu keskiviikoksi ja alkaen klo 18:30, eli ei keretä pelaamaan kuin kolme peliä illassa. Tämä taas aiheuttaa haasteita kokosarjan läpikäyntiin, joten otteluohjelma meni täysin uusiksi.
Pudotuspelit vielä auki, koska vuorot loppuu, joten niistä ilmoitetaan milloin, koska, missä ja miten ne pelataan mahdollisimman pian.

Itsenäisyyspäivän vuorot muutettu kevääksi, koska liikuntatalo kiinni..

25.10.2013
PALAUTETTA KAUPUNGILTA

Seutuliigan saaman palautteen vuoksi, kukaan ei mene jatkossa,perjaintaisin ennen klo 17:00, seuraamaankaan edellisen vuoron harjoituksia salin puolelle!!
Oli sitten tuttu siellä tai ei!

25.10.2013
WANTED !

Pahoittelen jo etukäteen, jos herkimmät eivät saa nukuttua ensiyönä blogini vuoksi..

25.10 se sitten tapahtui, Jaajo Linnoinmaan tutuksi sanelema sanonta seutuliigan per*eraiskaus.
Sen esittivät Höntsäpallon kahdeksikko armoa kyselemättä, uhrina Paperi2. Ja tätä seutuliiga juuri kaipasi. Ennakkosuosikki,parhaassa kokoonpanossa, jäi tyystin ensikertalaisten jalkoihin tylyin numeroin 9-4.Höntsäpallon kaikki nimet voitaisiin nimetä onnistujina, mutta onhan mv. Seppo Pöntinen silti nostettava esiin, maagisilla venytyksillään.

Sarja 2:n toinen peli päättyi Wipan kurittamiseen Opettajien kustannuksella 10-3.
Olli Räsänen tehoili 3+2.
Pelinerikoinen: mainittakoot yksi ylivoima, jossa joukkueiden keski-ikä lähenteli 50v ja painokin yli sallitun :)

Sitten sarja 1.
Cosmos taisteli, muttei vielä ollut heidän vuoronsa saada pisteitä.Se aika tulee vielä varmasti. Keikkabussi vei troikan Lintunen,Huuhka ja Ahon parimaalia mieheen ansiosta pisteen bussiin 8-6.

Pitkään aikaan ei ole kehuttu Tarvaisia.Ei kehuta heitä nytkään, mutta silti Manki iski 4+1 ja Teemu 2+3.
Tsk:ta ei kehuta senkäänvertaa, ennenkuin kypärät alkavat kestää päässä!!
Pisteet mestareille.

Elpron ja Pypan välinen ennakkoasetelma toi kärkikamppailun tuntua liikuntatalolle. Tiukan kamppailun vei nimiinsä aikapitkälti A-J Kolarin 3+1 tehoillan ansiosta Pypa 5-3.

Lisäksi reilu ja suora toive, että saa nimensä esille, tuli Allu Skinnarilta, että mainitaan, hänen nopein hattutemppunsa alle minuuttiin, vankilasählyssä Kuvansin koululla 24.10.2013 pieniin maaleihin.Seutuliiga onnittelee tästä :)

Vaikka pääsääntöisesti pelit viedään iloisesti pelaten, seutuliiga muistuttaa, mitä varten pelejä pelataan.
EI TOTISESTI vaan hien, reilun pelin ja kuntoilun vuoksi.Jos ei hermo pidä,tosikot voivat siirtyä sivummalle.


12.10.2013
TASAISTA VÄÄNTÖÄ

Kaikkia illan pelejä leimasi vauhdikkuus ja tasaisuus.

Repokangas näytti kyykyttävän Cosmosta reilusti johtaen puoliajalla 0-4. Cosmos sai jostakin uskoa, ja nousi hetkessä 3-4, ennenkuin Repokankaan yhdenkäden erikoismies Jouni Hokka 3+2 lopetti pyristelyn.

Edellisen pelin toisinto nähtiin Wepareitten ja Elpron välillä. Muutamassa minuutissa 0-4 tauluun, ennenkuin vanhat Weparin jermut heräsivät ja puoliajalle mentiinkin 4-4 lukemissa.
Weparit siirtyi vielä johtoonkin, ennenkuin Joroisten suurisetä Jaakko Kuronen huudatti Varkauden liikuntatalon hurraahuutoihin voittomaalillaan viimeisellä minuutilla.

Vanha kunnon Fc appelsiinilaakso murskasi puolta nuoremmat Tulta Syöksevät Kumiankat maanrakoon 7-2. Ilpo Kainulainen iski hattutempun ja lisäksi häneltä karkasi pallo lavasta yhden syöttöpisteen arvoisestikkin.

Sarjassa 2, nähtiin myös tasaista vääntöä ja huimia maalivahtien torjuntoja. Wipa oli todella lähellä ensimmäistä pistettään, mutta niin vain Tarmon junnut Teemu Markkasen hattutempun myötä veivät pisteet 4-3 Wipan Joonas Vesterinen teki kaksi maalia.

Bsv:n huippulupaus Mikko Nykänen 0+3 syötteli Jormetin kumoon lukemin 5-3.

Sarjoja on nyt pelattu muutama kierros ja jo nyt voimme todeta sarjajärjestelmän olevan kaikkia palveleva.
Nyt siirrytään pienelle syysbreikille, ja palaamme areenoille 25.10.


05.10.2013
KARAVAANI MATKASI JOROISIIN

Savon Pariisi isännöi joukon atleetteja mies- sekä naispelaajia lauantaina.

Kierroksella pelattiin peräti kahdeksan hikistä matsia. Tässä hiukan raotetaan päivän kamppailuja..

Paperi2 murskasi Wipan peräti 11-1. Paperi2:n takavuosien puolustuksen tukipilari Lasse Loikkanen oli pelipäällä, tehden tehot 2+3.

Sitten seuraavaksi kaukalossa pyöri paljon kauneutta. Kauneus ei koskenut valitettavasti voittaja joukkuetta Bsv:tä, vaan sarjan väriläiskää Höntsäpalloa. Bsv:n tuore isä Mikko Kilpeläinen takoi taululle uskomattomat 7+5 tehot. Koko seutuliiga perhe käy mukaan onnitteluun :) Höntsäpallosta Niina Savolainen taituroi 2+2 tehot.

Opettajat mursivat 6-4 Jormetin kotitaian ikinuoren Jarmo Markkasen 2+0 johdolla.

Köyhät ja Tarmo C kävivät kiivaan taistelun pisteistä, eikä summerin törähtäessä selvyyttä voittajasta tullutkaan, vaan pisteet jakoon 5-5. Tehojen valossa Teemu Lappalainen ja Jere Karhinen olivat esillä hattutemppujen vuoksi.

Päivän kääntyessä iltapäivään, olivat vuorossa ylemmän divari pelimiehet.

Saunailtakohan lienee ollut Appelsiinilaakson herättäjä, kun he niukasti nappasivat pisteet Keikkabussilta 4-2. Takaisin kokoonpanoon huolittu Jukka Eskola teki kaksi maalia. Maalivahteina Mika Karvinen ja Mikko Korhonen pelasivat loistavasti.

Loistavasti joukkueena pelannut Repokangas nipisti pisteen nuorelta ja liukkaalta Tsk:lta.Repparin Timo Halttunen teki joukkueensa molemmat maalit.Tsk:lta Pekka Kuokkanen ahersi puolustuksessa hirvittävästi. Myös molempien joukkueen maalivahdit, Jarmo Hyvönen sekä Henri Turunen olivat hyviä.

Elpro kaatoi viimevuoden mestari Old boysin myös tiukassa matsissa, Tommi Huovisen 1+2 viimehetken maalilla 5-4.

Joroisten seutuliigakierroksen viimeinen matsi oli vähämiehisten Pypan ja Wepareitten vääntö, joka päättyi pypan tehomiesten näytökseen 14-8. Tommi Kirjavainen naputti kuusi maalia ja Mikko Skinnari passaili tehot 1+6!. Wepareilta esille nousi, uuden pelipaitansa kanssa Antti Ollikainen 1+4.

Kiitos Joroinen ja kiitos erityisesti Tarvaisen Repelle, hienosti hoidetusta järjestelyistä. Joroisissa asiat hoidetaan hyvin. Sinne palaamme keväällä uudestaan.

20.09.2013
2 SARJAA

Ilta piti sisällään kovatasoisen kakkosen kolme peliä. Sulkapalloturnauksen järjestelyiden vuoksi, poikkeuksellisesti ei pelattu kuin nämä.

2:n kärkikaksikoihin uumoiltu Tarmo C ja Bsv ottivat ensikosketuksen toisistaan. Nuoremmat onnistuivat jalalla sekoittamaan vanhojen tahdin,josta vanhat reakoi jopa kyseenalaisin keinoin. Soo soo!!
Silti Läppä Kilpeläisen 2+0 johdolla pisteet keltapaitaisille 4-5. Tarmolta esille nousi maalin tehnyt ja sisukkaasti taistellut Lari Eronen.

Jormetin peli oli uomissaan, mutta toiminta pelin jälkeen luokatonta, koska jättivät sihteeritehtävänsä hoitamatta. Tästä muistututetaan ystävälliselle kirjeellä vetäjää..
Siksi tästä pelistä ei sen enempää. Pekkisen Jukka kuitenkin rikkoi Wipan kuparisen :)

Vähämiehinen Paperi2 mursi vähämiehisen opettajien selkärangan. Paperin Kalle Sievänen oli taitavilla käsillään pitelemätön uskomattomin tehoin 5+4. Puolustuksessa huikean paluun kaukaloihin tehnyt Ari Karppinen oli eleettömän varma. Opettajien Olli Räsänen kuittasi 1+1 tehot.
13.09.2013
13 PÄIVÄ JA PERJANTAI

Se oli valtakunnallinen tapaturmapäivä, jolloin jokainen pitää hetken miettiä turvallisesti liikkumista tai työskentelyä.

Meillä seutuliigassa tämä kohtalon päivä pyllisti, koska ikävä tapaturma sattui, niin vaarattomassa paikassa kuin vaihtoaitiossa.
Anonyymi pelaajalle tsemppiä ja pikaista paranemista :)

1.divarissa alkuperäisseurat fc köyhät ja paperi2 kiistelivät tiukasti pisteistä. Pisteet vei paperi2 lukemin 7-5.
Esille nousivat puolustajaikonit paperin Pasi Mahlberg 2+1 ja köyhiltä Jouni Komppula 2+0.
Tästä pelistä muuten ei jäänyt hyvä maku, erillaisten episodien vuoksi. Seutuliiga vaatii jatkossa reilua peliä hikisissä merkeissä.

Kameroiden räiskyessä, monen vuoden tauon jälkeen seutuliigan pääareenalle saapui naispuolisia olentoja. Seutuliiga on tästä asiasta äärimmäisen tyytyväinen.Luulempa, että myös katsojat ;)

Tervetuloa Höntsäpallo seutuliiga perheeseen!

Girl power toimi myös tilastoissa, sillä Niina Savolainen 2+0 ja kauden maalin jo tässä vaiheessa iskenyt Elina Koivistoinen nousivat esille.
Opettajista Olli Räsänen pelasi elämänsä pelin tehden tehot 4+2.Itse ottelu opettajille 8-5.

Repokangas ja Elpro tekivät perjantai iltaan viihdyttävän matsin, joka päättyi elpron niukkaan 7-8 voittoon.Jani Kauhanen 3+1 ja Sami Korhonen 2+2 elprosta olivat voiton takuumiehet.Repokankaalta pari kaappia iskivät Halttunen ja Hokka.

Viimevuoden mestari old boys joutui nöyrtymään hirmusyyskuntoisen pypan edessä 2-4 lukemin. Pypan Tommi Kirjavainen tykitti verkot tötterölle pari kertaa.

Ykköspakkipariin noussut ja jalkavaivoistaan eroon päässyt superpakki Jyri Ruuskanen oli illan juhlittu sankari tulta syöksevissä kumiankoissa. Ääntä nopeampia lämäreitä alati syöksevä tähti laukoi hattutempun.
Myös tsk:n tähtiveskari ja kova tarinan kertoja Henri Turunen oli mies paikallaan.
Wepareista Marko Poutanen 2+0 ja äärimmäisen taitavia syöttöjä kylvänyt Harri Pietiläinen 0+2 olivat esillä.


06.09.2013
KAUSI ALKOI HIKISESTI

Kuten jotkut harhaluuloiset kentältä väitti, että hiki tulee kesän jälkeen helposti, johtumatta kunnosta.Miten se oikeesti sitten on?

Mutta syksy on saapunut ja odotetut pelit seutuliigassa saatu käyntiin. Uusia naamoja saadaan taas kerran kaukaloon, iästä ja sukupuolesta riippumatta. :)

Illan kamppailut alkoi ylemmän divarin kamppailulla ent. altavastaajat, nykyinen TSK (kokonimi tulee kyllä kauden aikana tutuksi..)haastoi vahvan ennakkosuosikin elpron. Elpro näytti sen kuuluisan närhen piip, ja vei Jarkko Sepän 2+0 johdolla pisteet kanavan ympäristöön 7-5 voitolla.

Suoraan Tsekeistä hankitun vahvistuksen Jani Kailan 1+2 myötä, huikeasti vahvistunut Pypa, pyöritti cosmoksen vähintään ravintolan arvoisesti pyörryksiin 11-1 lukemin. Pypan tehopakkaus 4+1 tehoin oli Antti Sutinen. Cosmoksen ainoan teki seutuliigan suurimmmalla siirtosummalla fc appelsiinilaaksosta siirtynyt Timo Varonen.

Sami Huuhkan mukaan jykevän olemuksen omaava keikkabussi, saapui Varkauden liikuntalolle pisteet mielessä. Puoliaikaan mennessä kaikki näyttikin hyvälle, mutta sitten alkoi Wepareitten kesällä hankittu kuntopohja näyttää kykynsä.. Pulkkinen 2+2, Turunen 2+0 parivaljakko iski riittävät osumat hyvin taistelleen Kissa Karvisen taakse. Pisteet wepsuille 5-2.

Sitten seutuliigan syvimmän olemuksen pariin eli alempaan divariin.

Bsv ja wipa aloittivat divarin rymisten, mutta seutuliiga väittää, ettei kukaan lähtenyt kentältä paita kuivana, ei edes katsojat...
12-0 tauluun Kilpeläisten velhosten johdolla, Mikko 1+3, Antti 3+0. Ai niin, negatiivista palautetta välttääksemme, huippukauden pesiskentällä vetäjänä toiminut Kari Rissanen tämän pelin ratkaisi 5+0 tehoilla. Kaikki seutuliigan väki yhtyy onnitteluihin :)

Illan viimeine pari uunista ulos. Tervetuloa Tarmo C seutuliiga perheeseen.
Alusta asti mukana ollut Jormet, teki nuoremmilleen olon tukalaksi, mutta silti nuoret miehet vei 7-3 voiton.Valtteri Maijanen tarjoili kolme maukasta passia, ja Joel Juntunen viimeisteli kaksi.

Oli huippua nähdä, miten paljon seutuliiga veti yleisöä ja perheitä paikan päälle.Loistavaa!!!

20.06.2013
SEUTULIIGA JATKUU

Seutuliigan kausi nro.7 jatkuu 6.9.2013

05.05.2013
ILMOITTAUTUMISIA KAUTEEN 2014

Ilmoittautumiset Seutuliigaan ensi kaudelle ovat alkaneet! Laittakaa ilmoittautumiset (laskutusosoite + yhteyshenkilö) kirjallisesti seutuliiga@seutuliiga.fi ja kyselyt Petri Pulkkinen puh. 040- 3566624.
Aikaa Kesäkuun loppuun!

Uudetkin joukkueet rohkeasti mukaan! "Hiki olkoon paras palkintomme" :)

Joitain sääntöuudistuksia tulee ja niistä suurin lienee rekisteröityjen ssbl:n pelaajien poistuminen. Vuoden rekkarikielto poistuu, mutta vain yksi edellisen vuoden ssbl:n mies saa olla / joukkue. Maalivahteja kielto ei koske.
Sarjatasoja tulee kaksi.
Lopulliset säännöt laitetaan lukkoon kesällä.

14.04.2013
KUVIA FINAALI TAPAHTUMASTA

Muutama sata kuvaa ladattu finaalitapahtumasta kantaan.
Käykää tsekkaamassa Seutuliigan Facebook sivuilta.

14.04.2013
OLD BOYS MESTARI

2012-2013 seutuliigan mestari on suvereenin näytöksen jälkeen Fc Old Boys.

Finaali alkoi tunnustellen tunnelmaa. Kuuluttajan ilmoittamat 650 maksamatonta katsojaa ei tarvinnut kuiteskaan kauaa maalia odottaa, kun mahtikaksikko Tarvainen-Tarvainen iski. Teemu teki, Aanrii syötti. Heti perään 2 - 0, jolloin pelin painopiste alkoi kääntymään "vanhoille pojille".
Weparit sai kuitenkin rangaistuslaukauksen, jonka Petri Pulkkinen laittoi henkeäsalpaavasti Hedmanin Mikan opeilla rystyltä maalin kattoon.Peli alkoi tasaantua.
Puoliajalle mentiin kutkuttavasti 3-2 Old Boysille.

Toisella jaksolla kentällä ei ollutkaan kuin yksi joukkue, Old Boys teki mitä tahtoi ja Weparit vikisi.
Tehot 2+5 tehnyt Henri Tarvainen, 5+1 Teemu Tarvainen ja 3+0 iskenyt Harri Natunen olivat parhaimmat tehotykit.

Loppusummerin soidessa taululla tylyt 12-3 lukemat. Henri Tarvainen ja Petri Pulkkinen palkittiin ottelun parhaina ja tsempparipalkinnot Jari Immoselle ja Jouni Nissiselle.

Pronssimitalit ripustettiin tiukan taistelun jälkeen Keikkabussin kauloille.
Jarmo Hyvönen ja Mika Karvinen maaleillaan pitivät huolen, että puoliajalla tulostaulu näytti 0-0.
Sami Huuhka ja Ari-Pekka Aho veivät Keikkabussin 2-0 johtoon.Viimeisellä minuutilla Repokangas pääsi ylivoimalle, jossa Toni Sääksjärvi pääsi kaventamaan kahdeksan sekuntia ennen loppua. Aika ei kuitenkaan riittänyt sen enempään.
Peli parhaina palkittiin Keikkabussilta Petri Mutka ja Repparilta Toni Sääksjärvi.
Tsempparipalkinnot Timo Lintuselle ja Mika "backhand" Hedmannille.

1.Divarin mestaruus meni todella jännittävän pelin jälkeen legendaariselle Paperi2:lle.
Sisukas Opettajat nousi 1-4 tappiosta vielä tasoihin, mutta puoli minuuttia ennen loppua Miro Hedman ratkaisi voiton paperille.
Peli parhaina palkittiin kaksi maalia tehnyt Harri Kauhanen ja Opettajien kolme maalia syöttänyt Tommi Tarvainen.
Tsemppipalkinnot Mikko Kosuselle ja Janne Paasoselle.

1.divarin pronssit vei Jani Hentusen viiden maalin ansiosta Jormet.
Martti Ducks jäi jalkoihin lopulta 8-3 lukemin.
Jani Hentunen ja Miika Räsänen palkittiin ottelun parhaimpina.

Kiitokset vielä anonyymi kirjoittajankin puolesta koko Seutuliiga hengessä mukana olleille menneestä kaudesta. Uusi kausi alkaa uusin kujein syksyllä 2013.

13.04.2013
FINAALIPÄIVÄ

1-divisioonan pronssiottelu Jormet - Martti Ducks 8-3
1-divisioonan finaali PAPERI 2 - Opettajat 5-4
Mestispronssiottelu Keikkabussi - Repokangas 2-1
Mestisfinaali Fc Old Boys - Weparit 12 - 3

Lähitapiola palkitsi Seutuliiga-hengessä alusta asti mukana olleita pelaajia:
Ari Kosonen/Opettajat
Matti Hynninen/Cosmos
Jussi Kuokkanen/Bsv
Jani Hokka/ Repokangas
Jarmo Vokkolainen/Keikkabussi

Seutuliigan palkinnot 2012 - 2013:

Vuoden katsoja: Jukka Nykänen
Vuoden liikunnallisin katsoja: Hertta Huovinen
Tuomaripalkinnot: Juha Nykänen, Jussi Nykänen, Pete Lappi, Lasse Loikkanen, Janne Hokka ja Timo Varonen

All Stars
Mv: Jarmo Hyvönen
Puolustajat: Kalle Huupponen ja Toni Sääksjärvi
Hyökkääjät: Henri Tarvainen ja Teemu Tarvainen

Joukkueiden ansioituneet pelaajat:
Fc Appelsiinilaakso: Jarno Eronen
Fc Old Boys: Hannu Lehvonen
Elpro: Jarkko Seppä
Altavastaajat: Jouni Juutilainen
Keikkabussi: Ari-Pekka Aho
Weparit: Harri Pietiläinen
Cosmos: Jarno Ylelä
Repokangas: Jouni Hokka
Paperi 2: Pekka Suhonen
Fc Köyhät: Jouko Pekkonen
Pypa: Mikko Korhonen
Jormet: Jani Hentunen
BSV: Matti Nykänen
Opettajat: Olli Räsänen
Martti Ducks: Topi Purhonen
Wipa: Sakari Kallio

Pistepörssin voittaja: Henri Tarvainen (48+35)
Esimerkillisin joukkue: Opettajat
Esimerkillisin pelaaja: Jarmo Hyvönen
Seutuliigan paras pelaaja: Henri Tarvainen

Otteluraportti luettavissa huomenna ;)

25.03.2013
OLD BOYS VAI WEPARIT?

Taas saadaan uusi mestari seutuliigaan ja se on runkosarjan kakkonen Fc Old boys tai runkosarjan kuudes Weparit.

Illan kuuma huuma aloitettiin 1 divarin välierillä. Paperi2 kohtasi Martti ducksin.
Kaksi minuuttia pelattu ja taululla 3-0. Siihen taisi mennä suurin voiton halu Martilta.
Martilla oli vielä 4-1 tilanteessa loistava sauma kaventaa rangaistuslaukauksen muodossa ja he laittoivatkin ISON joukkuehengen mukaisesti Matti Kinnusen yrittämään, muttei taituri nyt saanut maalia. Paperi2 finaaliin 6-1 tuloksella. Miro Hedman kolme maalia, Tuomas Neuvonen 2+1.

Toinen 1.divari välierä oli jännitys näytelmä. Opettajien Jari Parkkila on ajoittanut kuntohuipun juuri oikeaan aikaan tehden puhtaan hattutempun.Häntä säesti Tommi Tarvainen kolmella syötöllä.Jormetin vaihtopenkki villiintyi huimaan tanssiin, kun Markus Tarvainen tasoitti 4-4:ään.Eivät kerenneet pojat tanssia kauaa jatkaa, kunnes Arttu Lahtinen viritti ruoskan ja teki ansaitun voittomaalin Opettajille. Opettajat ansaitusti 1.divarin finaaliin.

Sitten eroitettiin parhaat jyvät akanoista.

Ensin kohtasivat Fc Old boys ja Repokangas. Peliä pelattu kaksi sekuntia, kun Jarmo Hyvönen sai kaivaa pallon verkosta. Old boys kävi jo 4-0 johdossa ja kun backhand Hedman näytti esimerkkiä kavennusmaalin merkeissä. Tauolle 4-2 tilanteessa.
Tarvaiset Teemu ja Henri nakuttivat kumpikin kolme maalia ja se riitti lopulliselle karkumatkalle. Old boys seutuliigan finaaliin 8-5 tuloksella.

Toisessa välierässä hyvässä hengessä areenalle saapuivat Keikkabussi ja Weparit.

Peli alkoi tiukalla miesvartioinnilla, eikä kumpikaan joukkue päässyt maalipaikoille. A-V Kolarin huikeat kaksi yksilösuoritusta saattoi kuitenkin Weparit tauolle 0-2 johdossa.
Kalle Huupponen pikku iltalenkin päätteeksi paukautti pelin 0-3:een, ennenkuin kuntoihme A-P Aho kavensi 1-3:een. Marko Poutanen (1+1) vei Wepsut turvallisen tuntuiseen 1-4 johtoon, ennenkuin viimeisellä minuutilla alkoi Keikkabussin viimeinen nousu.Jari Roponen ja Timo Lintunen toivat vielä maalin päähän, muttei 7 sekuntia riittänyt tasoitukseen.. Weparit toisena vuotena peräkkäin finaaliin.

Finaalissa siis vastassa kaksi erillaista joukkuetta. Pistenikkarit vastaan kokeneet sotaratsut, kumman taidot ja joukkuepeli vie tänävuonna pisimmälle. Se nähdään 13.4.2013 klo 15:00.

25.03.2013
JATKOPELIT 2013

Peliajan ollessa tasan, 5min jatkoaika, sitten RL

Ma 11.3.2013
1.div.Puolivälierä Paperi 2 - Wipa 10 - 2
1.div.Puolivälierä Pypa - Martti Ducks 5 - 6 ja
1.div.Puolivälierä Bsv - Opettajat 6 - 9
1.Div.Puolivälierä Fc Köyhät - Jormet 7 - 8 ja

Ma 18.3.2013
Liigan puolivälierä Fc Appelsiinilaakso - Repokangas 3 - 4 ja
Liigan puolivälierä Fc Old Boys - Cosmos 6 - 5
Liigan puolivälierä Elpro - Weparit 3 - 4 ja
Liigan puolivälierä Altavastaajat - Keikkabussi 1 - 4

Ma 25.3.2013 RUNKOSARJAN PERUSTEELLA
1.div. välierä Paperi2 - Martti Ducks 6 - 1
1.div. välierä Jormet - Opettajat 4 - 5
Liigan välierä Fc Old Boys - Repokangas 8 - 5
Liigan välierä Keikkabussi - Weparit 3 - 4

Lauantai 13.4.2013
12:00 - 12:55 1.div.pronssi Jormet - Martti Ducks
13:00 - 13:55 1.div.finaali Paperi2 - Opettajat
14:00 - 14:55 Liigan pronssi Keikkabussi - Repokangas
15:00 - 15:55 Liigan finaali Fc Old Boys - Weparit

18.03.2013
MESTARI VAIHTUU

Seutuliigan ylemmässä sarjassa, jo playoffsien tässä vaiheessa tiedetään, että mestari tulee vaihtumaan.
Kaikissa neljässä puolivälierässä, koettiin tiukkia ja tasokkaita pelejä,ja ennenkaikkea yllätyksiä.

Sarjan ykkönen Fc appelsiinilaakso sai vastaansa runkosarjan kahdeksannen Repokankaan.
Jo viikolla saamiemme tiedon mukaan, Repokangas oli harjoitellut yhteispelin sujuvuutta ja se todellakin toimi tänään.
Reppari aloitti ennakkoluulottomasti, mennen ensimmäisessä erässä jo 0-3 johtoon, mutta siitä ei appelsiinilaakso hätkähtänyt, vaan nousi puoliajaksi tasoihin. Toisella jaksolla ei maaleja nähtykkään ja siitä seurauksena saatiin kansan himoitsema sudden dead. Sen ratkaisi parin minuutin kohdalla Repokankaan Toni Sääksjärvi kaamealla pommilla ja Jouni Hokan loistavasta pitkästä syötöstä. Näin Repokangas välieriin ja Appelsiinilaakso kesälomille.

Sarjan 2 ja 7 eli Fc Old Boys ja Cosmos taisteli tiukan puolivälierän. Cosmoksen Harri Jäppinen (2+0) aloitti maalitehtailun, mutta tehomies Henri Tarvainen (3+3) tasoitti puoliajaksi tilanteen 2-2.
Toisella jaksolla Cosmos vielä johti reilut viisi minuuttia ennen loppua maalilla, mutta niin vaan Old boys tuli rinnalle ja lopulta ohi. Vaikka Cosmos kavensi vielä 6-5, niin aika loppui kesken ja Old boys välieriin.

Ei puuttunut taistelua ja tasaisuutta Elpron(3) ja Wepareittenkaan(6)väliltä. Wepareitten tehopakki Jussi Inkinen (1+1)aloitti maalien teon, johon Elpron Panu Holopainen vastasi. Elpro käväisi ylivoimamaalilla johdossa, kunnes Kalle Huupponen tasoitti puoliaikatilanteeksi 2-2.
Noin viisi minuuttia ennen loppua Elpro teki toisen ylivoimamaalinsa Sami Korhosen toimesta ja peli näytti valuvan heille, mutta vielä parisen minuuttia ennen loppusummeria, Marko Turunen löysi reiän Jarno Multasen vartioimasta maalista ja näin tämäkin ottelu jatkoajalle. Sitä oltiin pelattu noin puolet, kun Wepareitten Antti Ollikainen taituroi itsensä maalin takaa, sen paremmalle puolelle ja nosti reikäpallon maalin kattoon. Weparit välieriin.

Ja kun pisteenä sen kuuluisan I:n päälle, Keikkabussi nöyryytti hallitsevaa mestaria ja ohjasivat heidät kesälomille.
Loistavasti puolustanut Keikkabussi laittoi heti alusta alkaen luun kurkkuun ja naputti puoliaikatulokseksi 0-3. Tehomiehenä hääri Jussi Immonen (2+2).
Toisella puoliajalla Altavastaajien henkinen lukko näytti aukeavan, kun ikitaistelija Frankie Juutilainen löysi maalinedestä Samuli Oinosen ja ansaittu kavennus näki päivänvalon.

Tiimalasi valui vaan uhkaavasti loppuun, kun vielä Keikkabussin loistavasti torjunut lainaveskari Jarmo Hyvönen ja hermostuneisuus koitui viimeiseksi niitiksi Altavastaajille. Naula arkkuun ylivoimalla Jari Roposen toimesta ja peli Keikkabussille ansaitusti 1-4. Keikkabussi välieriin.

Siis todellakin yllätysten ilta. Runkosarjan 2,5,6,8 jatkavat. Seutuliigaa parhaimmillaan..


11.03.2013
YLLÄTYKSIÄ JA JATKOAIKOJA

1.divarin playoffsit paukautettiin ryminällä käyntiin, kun runkosarjan sijalta 9 oleva Paperi2 kohtasi jumbon Wipan. Peli oli käytännössä jo ratkaistu ensimmäisellä puoliajalla, kun paperi johti 8-1.
Toinen puoliaika keskityttiin puolustamiseen ja lopullinen tulos oli 10-2.Paperin Tuomas Neuvonen teki 4+1 ja Harri Kauhanen 3+2.
Wipan kauden viimeiset maalit tekivät Sakari Kallio ja komean ylämummon laukonut Jukka Pekkinen.

Kovaan vireeseen viimepeleissä äitynyt Pypa näytti vievän Martti ducksia selvästi ja puoliaikatuloskin 4-1 vielä enteili sitä.
Sitten alkoi alun varjojenmailla vaellellut tehomies Antti Hämäläisen (3+2) show. Ensin tasoihin ja sitten jatkoajan viidennellä sekunnilla passi Antero Natusen (2+0)voittomaaliin. Martti Ducks 1.divarin välieriin sijalta 15!

Bsv (11)ja Opettajat (14)taistelivat tunnerikkaassa pelissä, joka herätti myös yleisön. Maaleja paukutettiin vuoronperään, puoliajan ollessa Bsv:lle 5-4.
Toisella puoliajalla Arttu Lahtinen (2+1) opetti opettajia, miten peli hoidetaan kotiin, ja näin kävikin. Viimeinen Tarvaisen Tommin (2+1)mailasta tyhjiin ja paikka välieriin. Opettajien Jarmo Boman taikoi hatusta 1+3. Bsv:n maaleista Antti Kilpeläinen teki kaksi ja suoraan pesistuomariston huipulta Eki Kutvonen 1+2.

Fc köyhien ja Jormetin välisestä ottelusta odotettiinkin tasaista ja maalirikasta ottelua ja näin saatiinkin.

Köyhät aloittivat Petri Riikosen kahdella maalilla terävästi, mutta Henri Huopalainen (3+0) ja Miika Mäkeläinen (2+0) nostivat Jormetin puoliaikajohtoon 2-4.
Toisella puoliajalla Fc Köyhät näytti menevän menojaan tehden muutamassa minuutissa viisi maalia, mutta vielä nousi Jormet tasoihin.
Jatkoaikaa oli pelattu neljä minuuttia, kun tehot 2+1 pelissä taituroinut Jani Hentunen niittasi Ari-Pekka Ahon torjunnasta riparin sisään ja näin Jormetkin välieriin.

Pelit tuomaroi onnistuneesti jämäkkä, mutta aina hyväntuulinen Jussi Nykänen.

04.03.2013
RUNKOSARJA PELATTU

Runkosarja on saatu päätökseen ja peräti 1514 maalia on tänäaikana saatu survottua. Seitsemän kuukautta on jo tahkottu ja seuraavaksi jyvät erotetaan akanoista.
Alkaa siis seutuliigan hengessä olevat kiihkeät tosipelit.

Fc Appelsiinilaakso vei jälleen runkosarjan. Pistepörssin vei nimiinsä Old boysien Henri Tarvainen.
Runkosarjan pelit ovat olleet siistejä, reiluja ja suhteellisen tasaisiakin.

Viimeisellä kierroksella ei Varkauden talousaluetta mullistettu ihmeimmillä suorituksilla, mutta hiki irtosi sitäkin herkemmin.

Keikkabussi vei Sami Huuhkan hattutempun johdolla voiton Cosmoksesta ja varmisti näin sarjan viitospaikan. Vastaansa liigan playoffsin ensimmäisellä kierroksella Keikkabussi saa mestaruutta puolustavan Altavastaajat. Cosmos saa tyytyä Fc Old boysiin.

Pypa heräsi loistosuorituksiin hiukan liian myöhään, jos ajetteli liigan pelejä. Nyt kaatui Opettajat 8-2.

Elpro huokui kovaa voitontahtoa paperi2:sta vastaan. Alistunut Paperi2 sai köniinsä peräti 16-3. Elpro nousi sarjassa kolmanneksi, keskinäisen Altavastaajat ottelun voiton vuoksi ja saa vastaansa tänään Wipan 7-3 voittaneen Weparit.

Könönpellon herruus meni tänävuonna Eskolan Jukan isännöimälle Fc Appelsiinilaaksolle. Niukka 6-7 tappio köyhille.
Appelsiinilaakson tähtisikermä saa vastaansa playoffseissa aina arvotuksellisen Repokankaan.

Ensiviikolla siis jatketaan 1.divarien playoffs matseilla Varkauden liikuntatalon pyhätössä klo 17 alkaen.

25.02.2013
SPEKULOINTIA

Toiseksi viimeinen kierros on käyty ja viimeistään nyt alkaa playoffs parien spekulointi kulisseissa.

Repokankaan kukistaessa Jormetin,joukkue varmisti pudotuspelipaikkansa.
Juha Lyytisen 2+4 ja Jouni Hokan 4+1 avittivat joukkuetta voitttoon.

Opettajien ennakkoluuloton esitys Elprota vastaan, sai tähtisikermän vapisemaan. Raaka-Arska Kosonen Opettajien maalilla näytti akrobaattisia taitojaan, mutta lopulta Elpro käytti paikkansa hyödyksi ja voitti 7-3.
Opettajien Jarmo Boman teki kaksi taidokasta maalia ja Elpron tehomies oli #69 Panu Holopainen.

Wepareiden ja Bsv:n syvässä ystävyyden hengessä pelattu peli päättyi tiukasti Wepsuille 6-4. Hikeä valui vähintään ämpärillinen, sen verran kovan luokan joukkueista on kyse..
Bsv taistelija oli Lari Kilpeläinen hattutempulla ja Wepareilta Antti Ollikainen ja Petri Pulkkinen neppasivat pari maalia. Molemmat veskarit Sami Korhonen ja Harri Sutinen 0+1 pelasivat tututun hienosti.

Jälleen kerran runkosarjan voittoon etenevä Fc Appelsiinilaakso, ei jättänyt Paperi2:lle jossiteltavaa, vaikkakin Paperilta puuttui avainpelaajia. Iivanaisen velhokset taiteli yhteensä kymmenen tehopistettä.Myös mv.Mika Kautto alkaa taas olemaan kunnossa tärkeimpien pelien kynnyksellä. Peli FC A:lle 11-1.

Cosmos herkutteli myös suurinumeroisen voiton Wipasta 13-1. Harri Jäppinen ja Matti Hynninen tekivät tehot 5+1. Wipan ainokaisen tykitti kauden ensimmäisellään Matti Eronen.

18.02.2013
LOPUN ALKUA

Runkosarja kääntyy vääjäämättä ehtoopuolelle ja tosipelit ja saunaillat odottaa..

Playoffs pelien kannalta mielenkiintoinen peli Old boysin ja Elpron välillä, päättyi oldin voittoon 6 - 3. Oldin Harri Natunen tehoili 2+1.Elprolle yhden maalin iski, tulevaisuuden tähti Niko Immonen.

Bsv:n ja Altavastaajien pelissä, ei ollut muuta jännitettävää kuin Jouni Juutilaisen rangaistuslaukaus..tai sen yritys.. Loistavan vetolaukausharhautuksen jälkeen, muistikortti meni tyhjäksi ja pallo karkasi. Pisteet runkosarjan päättäneelle altavastaajille luvuin 13-3.

Keikkabussi joutui tyytymään tasuriin 5-5 kevätkuntoon päässeelle Pypalla. Pypan Jeremias Skyttä tehoili 2+2 ja Tommi Kirjavainen 3+0.

Opettajat nujerti häntäpään kamppailussa Wipan 11-4. Opettajien Arttu Lahtinen tarjoili kuusi maalia ja Tommi Tarvainen teki viisi. Wipasta Kari Niiranen nappasi pari häkkiä.

Cosmoksen Marko Kauniston kolme maalia johdatti joukkueensa 9-5 voittoon Jormetista.
Näin Cosmoskin käytännössä varmisti pääsyn 8 joukkoon.

04.02.2013
87 MUALIA RYSSÄÄN..

Kierroksella herkuteltiin maaleilla. Mutta se onkin pelin suola.

Alkuillan lämmittelypeli Bsv:n ja Martti ducksin välillä oli alussa aikamoista maalilla pyörimistä, sanojen oikeassa merkityksessä..

Bsv:n Mikko Nykänen 5+2 ja Martin Antti Hämäläinen 5+0 olivat maaliseppoina. Lari Kilpeläinen ja Eki Kutvonen viettivät myös tehoiltaa tehden 2+4. Mainittakoot myös Tom Niiranen, joka sai siirron kärkeen, käytti tilaisuutensa hyväksi ja teki kauden avauspisteet 2+2.Onnea.

Wepareiden ja Jormetin peli oli kaksijakoinen. Jormetin johtaessa 1-6 sai Jormetin pelaaja vaarallisesta pelistä 5min, jonka aikana weparit nousi peliin mukaan, tehden ylivoimalla kuusi maalia. Loppu olikin taas tasainen, mutta pisteet wepsuille 10-8. Marko Turunen iski kolme maalia ja kuntoihme A-V Kolari 2+2. Jormetista tehot tutulle miehelle Markus Tarvainen 2+4 ja hyvän ottelun pelannut Jani Hentunen 2+1.

Häntäpään kohtaaminen meni Pypalle suurinumeroisesti 14-2. Ihmisten ilmoille palanut Marko Luostarinen teki 5+3 ja tehovireen takaisin löytänyt Tommi Kirjavainen 3+3. Wipasta Kari Niiranen oli molemmissa maaleissa mukan 1+1.

Repokangas otti tärkeän voiton pudotuspelien kannalta, voittaen opettajat 10-6. Jouni Hokka taituroi 2+3, Toni Tarkiainen 2+2 ja vain yhden rystyltä tehdyt Mika Hedman 3+1.
Opettajista loistopelin pelasi Olli Räsänen tehden peräti neljä maalia ja Tommi Tarvainen 1+4.

Kierroksen ja kenties kauden upein maali nähtiin Altavastaajien ja Köyhien pelissä. Huikean roikkumaalin yli altavastaajien veskarin nostanut köyhien Jouko Pekkonen 2+2, sai vastustajatkin taputtamaan. Hieno ele.
Silti Altavastaajat veivät pisteet.
Altavastaajien tehot jakautuivat monelle, mutta mainittakoot Joona Juutilainen 3+1. Myös puolustuksen tukipilarit Jyri Ruuskanen ja kapteeni Mikko Korhonen hoitivat tonttinsa lisäksi kaksi namukasta syöttöä.

28.01.2013
TAMMIKUU PELATTU

Tammikuu on sitten pelattu ja alkaa playoffsien kannalta kriittiset pelit.

Elpro käytännössä varmisti paikan auringossa, voittamalla toisen taistelian Bsv:n 10-4.
Voiton arkkitehtinä hääri uuden hiusmuodin omaava palloilulahjakkuus monelta vuosikymmeneltä Tommi Huovinen, joka taituroi kaverit maalin tekoon tehoin 1+6!

Repokangas kohtasi könönpellon ykkösjoukkueen Fc appelsiinilaakson ja taistelikin hyvin, muttei voinut paremmalleen mitään, vaan tappio tuli 2-6.
Mika Kautto ja repokankaan ykkösveskariksi noussut Samu Kröger pelasi hyvän ottelun. Tehopuolella tuttu mies Mika Kauhanen, neljä maalia.

Cosmoksen tasaisuus koitui opettajien kohtaloksi, sillä maalivahtia lukuun ottamatta kaikki pääsi tilastoihin. Peli Cosmokselle 10-3 ja pudotuspelipaikka läheni jälleen.

Wepareiden liukas pakki Jouni Nissinen 1+4 tehoili Paperi2:n nurin 8-4. Enemmänkin oli tarjolla, muttei miehet älynneet oivaltavia syöttöjä.

Illan viimeinen oli iltalenkkeilyä kevyempi setti. Tarvaisen pariairokaksikko nakutti 9 maalista kahdeksan.Ahneimpana "aanrii" 4+4.
Pypa suurilukuisesta joukkueesta ( ei siis vaihtomiehiä!) alati vaarallinen kärki Antti Sutinen kaksi kaappia, peli Oldeille 9-4.

21.01.2013
RISUJA!

Seutuliiga muistuttaa pelaajia jälleen kerran tuomarien ja kanssapelaajien kunnioituksesta.

Tuomarien arvostelemisesta tai epäasiallisesta kielen käytöstä, ansaitsee suoraan törkeän ulosajon!

21.01.2013
KÄRKI TASOITTUI

Tänä vuonna kärki on todellatasainen, pelit menneet mukavasti ristiin, joten mahdollisuudet sarja piikkipaikalle, ennen playoffseja on viidellä joukkueella.

Illan kierros aloitettiin mielenkiintoisella playoffs paikan taistolla fc köyhien ja paperi2:n välillä. Terävänä viimeistelypuolella ollut paperi2 vei lopulta ottelun selvin lukemin 10-4. Harri Kauhanen ja Tuomas Neuvonen teki hattutempun ja Miro Hedman pisti vielä maalin paremmaksi.

Martti ducks otti sarjan toisen voittonsa, nujertamalla opettajat niukasti 6-4. Näin sajan viimeinen tila jätettiin toistaiseksi Wipalle. Martin Topi Purhonen 2+2 ja opettajien Olli Räsänen 3+1.

Hyvään talvivireeseen päässyt Jormet, pieksi takavuosien mestarin pypan 11-4. Miika Mäkeläinen ja Henri Huopalainen tekivät "hatut", Markus Tarvainen saalisti 2+5. Pypalta Timo Savolainen taiteili myös kolme maalia.

Illan kärkikamppailu ja samalla koko tuvan täyttänyt old boysien ja altavastaajien kamppailu, ei päässyt legendaaristen pelien kerhoon. Hiukan pidettiin täysi osaaminen keväämmälle.. Silti altavastaajat palasi voittokantaan, hyvän maalivahtinsa Henri Turusen ansiosta. Pistenikkarina toimi altavastaajien Jussi Koponen tehden 1+2.

Viime kevään karvaan välierätappion wepareille kokenut appelsiinilaakso, ei antanut sarjassa wepareille mahdollisuuksia, vaikkakin peli oli tasainen. Appelsiinilaakso Tommi Iivanainen syötteli neljän maalin verran ja Mika Kauhanen 3+1.
Wepareilta onnistui mv. Harri Sutinen ja pari kaunista häkkiä iskenyt Marko Turunen.

12.01.2013
LAUANTAIN HUUMAA

Poikkeuksellisesti lauantaina pelattu kierros, toi pelirytmiin ylimääräisen sysäyksen.
Samalla osa lajin erikoismiehistä ja toisten lajien osaajista, eivät voineetkaan osallistua kierrokselle, joten tuli tilaa uusille ratkaisijoille.

Kovasti playoffseihin kinuava Cosmos otti arvokkaan voiton, takavuosien mestarista Pypasta 7-2. Harri Jäppinen takoi tehot 2+2 ja pitkältä sairaslomalta areenoille palannut Tero Paganus teki kaksi taidokasta maalia.

Kierroksen seuratuin peli Elpron ja Keikkabussin välillä päättyi Keikkabussin voittoon. Vaikka Elpro piti palloa n. 70%, iski Keikkabussi huikean potenttiaalisen taidon omaavan Jarmo Vokkolaisen 2+2 johdolla maalit. Sykemittarinkin ylärajoille saanut Simo Rautio teki kaksi maalia.Samoin Elpron Antero Monto, tosin syke kesti matalana..

Old boys pisti köyhät kyykkyyn 10-4. Oldin Harri Natunen teki 2+1 ja maalivahti Esa Ikonen oli totutun varma liimaten pallot liigakelpoisesti.

Paperi2:en Harri Kauhanen heräsi vasta pelin toisella puoliajalla tehden tällöin tehot 3+2. Toistuvasti viuhuvan "rystytsipin", (joka painuu yläpeltiin), vastustajan maalivahti joutui kaivamaan verkosta..
Martin Topi Purhonen pelasi elämänsä pelin, tehden 4+3, mutta se ei riittänyt vaan peli paperille 10-7.

Jormet aiheutti Altavastaajille sydämmen tykytyksiä Manki Tarvaisen tehopäivän 5+3 johdolla, pelin päättyessä tasan 8-8. Altavastaajien Jussi Koponen taiteili tehot 3+3.

Ensiviikolla harjoittelutauko, sitten palataan tositoimiin vk4.

07.01.2013
SARJAAN OTTELUPÄIVÄMUUTOS

LAUANTAINA 12.1.2013 KLO 10-14 sarjakierros.

Eli maanantaina 14.1 ei kierrosta, syynä Varkaudessa pelattava Saimaa Volleyn telkkaripeli.

07.01.2013
2013 KORKATTU

Kevätkausi lähti käyntiin mukavan leppoisissa ja tasaisissa merkeissä.
Joukkueet olivat ilmiselvästi treenanneet pitkät pyhäjaksot ja kun maailmanlopustakin on selvitty, niin tästä on hyvä jatkaa.

Hieman yllättäen kärkikaksikkoon hilautunut keikkabussi murskasi jormetin 11-4. Pari Mutka/Lintunen tekivät neljä maalia mieheen.

Köyhien ja bsv:n peli oli tasaista vääntöä, päättyen myös tasan 3-3. Bsv:n kovakuntoinen Matti Nykänen paukutti kaksi häkkiä.

Illan mielenkiintoinen kärkikamppailu appelsiinilaakson ja altavastaajien välillä, veti lehterit täyteen maksamattomia katsojia.
Enteilyä ja ehkä hiukan ennakkoasetelmia kevään ratkaisupelejä varten hakeneet joukkueet olivat tarkoilla linjoilla virheiden suhteen. Vuorotellen käytiin johdossa ja loppulukemat iski appelsiinilaakson Jarno Eronen pari minuuttia ennen loppua, pelin päättyessä tasan 3-3.

Old boys jatkoi siitä mistä syyskaudellakin, tylsistyttäen martti ducksien nousukiidon.
Tarvainen x2 iskivät 11 maalia, pelin päättyessä 13-5.

Repokankaan notkea maalivahti Jarmo Hyvönen ja Paperin Mikko Kosunen olivat illan viimeisen kamppailun ykkösnimet, loistavilla torjunnoillaan.
Onhan se pelin ratkaisijakin kerrottava, eli Paperin Pasi Malkki 4-3 voittomaalillaan.

07.01.2013
LISÄÄ ILMOITUKSIA AIKATAULUIHIN

Kevätkierroksilla seutuliiga pääsee kasaamaan laitoja vasta klo 17:00. Peli alkaa välittömästi, kunhan saadaan laidat YHDESSÄ kasattua.
Seuraavat pelit alkavat myös aikataulultaan hiukan myöhässä, mutta pyritään illanmittaan saamaan niitä kiinni.